Co-creatie op de tienerschool

Coachgesprekken

Naast de coachgesprekken tussen coach en tiener, vindt er aan het einde van iedere ontwikkelcirkel een afrondend coachgesprek plaats, waarin we samen met ouders* en tieners de ontwikkelwinst van de afgelopen periode evalueren.  

Ouderbijeenkomsten

Meerdere keren per jaar nodigen we jullie uit voor ouderbijeenkomsten. Dit zijn momenten waarin we kennis delen, ervaringen uitwisselen, brainstormen en met elkaar terug- en vooruitblikken.  

Participatie binnen de ontwikkelcirkel

In de fase ‘verkennen & inspireren’ willen we op excursie naar bedrijven en instellingen, we vragen ouders om hierin betrokken te zijn. Zij kunnen waar mogelijk contacten leggen en bijvoorbeeld vervoer regelen en begeleiden. Op de Tienerschool worden workshops en gastlessen gegeven. Van ouders verwachten we een actieve bijdrage aan dit programma. Op een inventarisatieformulier geven ouders hun mogelijke hulp en expertises aan. Deze is ook toegankelijk voor onze tieners, zodat zij gerichte vragen kunnen stellen. Want waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Misschien is een ouder wel heel creatief of juist een actieve sporter. Of is er opa die heel goed kan vertellen, een buurvrouw die heel goed kan vissen of een tante die veel weet over raketten. Of …. kennen jullie een graffitikunstenaar, een drummer of een tuinontwerper? Samen kunnen we méér!  

 

* Overal waar 'ouders' staat, worden ook verzorgers bedoeld